بطاطس حارة على الطريقة الهندية
المقادير
5 x عدد بطاطس
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة صغيرة جنزبيل
1 x عدد بصلة (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة كركم
1 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع صغير)
1 x كوب بقدونس طازج (مقطع)
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x رشة ملح
الوقت
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 22 دقيقة
الوقت الكلى : 32 دقيقة
الخطوات
1- نحمي الفرن علي درجة حرارة 350.
2- نقشر البطاطس ونسلقها في ماء مملح وبعد ان تنضج نتركها تجف جانباً.
3- نسخن الزيت في المقلاة علي درجة حرارة متوسطة وتطهو البصل لمدة دقيقتين
4- بعد كده نضيف الزنجبيل والكركم والفلفل الحار والكمون ورشة ملح وتقلب لمدة دقيقة.
5- و بعدين نضيف البطاطس للخليط ونقلبها جيداً ثم تنقل في إلي الفرن ويتم وضع بقية التوابل علي البطاطس نتركها لمدة 20دقيقة في الفرن الي أن تنضج
6- و في الاخر نرش بقدونس علي الوجه قبل تقديمها
التعليقات على الموضوع