اعلان

سمك مشوى على الطريقة الهندية

المقادير

x معلقة كبيرة عصير ليمون
x معلقة كبيرة زيت زيتون
x عدد كزبرة خضراء
x عدد فص ثوم
x عدد فص ثوم (مفروم)
x معلقة صغيرة زعتر (فريش مفروم)
x عدد زعتر (فريش عيدان)
x عدد بقدونس طازج
x معلقة صغيرة بابريكا
x عدد ليمونة (مقطعة شرائح)
x عدد سمكة كاملة (كيلو ونصف)
x معلقة صغيرة ملح
x عدد قرن فلفل حامى
x معلقة صغيرة كركم
½ x معلقة صغيرة بهارات سمك

مقادير صوص حار للسمك المشوى

  • x معلقة كبيرة عصير ليمون
  • x عدد فص ثوم (مفروم)
  • x عدد قرن فلفل حامى (مقطع لقطع صغيرة)
  • x كوب كزبرة خضراء
  • x معلقة صغيرة كمون
  • ¼ x كوب زيت زيتون

          الوقت

          • وقت التحضير : 15 دقيقة
          • وقت الطهي : 20 دقيقة
          • الوقت الكلى : 35 دقيقة

          الخطوات

          • هنفتح السمكة من بطنها وننضفها كويس جدا وبالسكينة هنعمل فى السمكة شقوق طولية من الجنبين وندعكها كويس بالملح ونسيبها على جنب.
          • فى بولة هنضيف معلقتين زيت الزيتون ومعلقتين عصير ليمون والزعتر والبابريكا و بهارات السمك و الثوم ونخلطهم كويس جدا
          • بفرشة هندهن السمكة بالتتبيلة من الجنبين.
          • هنحشى بطن السمكة بعيدان الكزبرة والزعتر والبقدونس وقرن فلفل حامى وفصين ثوم صحاح وشرائح الليمون.
          • هنجيب صاجة شوى وندهنها بجزء من التتبيلة ونفرش الأرضية بعيدان كزبرة وزعتر ونضيف السمكة ولو متبقى جزء من التتبيلة هنضيفه على الوش.
          • هندخل السمكة الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة وبعدين نحطها 5 دقائق تحت الشواية
          • هنحضر صوص للسمكة
          • فى طاسة على النار هنخلط جميع المكونات.
          • هنستمر فى التقليب لحد ما الخليط يتجانس وبكده يصبح جاهز للتقديم.
          • بعد ما السمكة تخرج من الفرن هنضيف عليها الصوص وبالهنا والشفا.

          ليست هناك تعليقات